Μπακλαβάς

Εκτέλεση

Στρώνω στην αρχή 5 φύλλα βουτυρωμένα και ρίχνω λίγο γέμιση. Συνεχίζω κάθε 4-5 φύλλα βουτυρωμένα και βάζω γέμιση. Στο τέλος θα βάλω 6-7 φύλλα. Αφήνο στο ψυγείο μισή ώρα. Χαράζω.

Ψήνω 2 ώρες στους 160 – 170 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο) να σιγοψηθεί μέχρι να ροδίσει.

Στο τέλος σιροπιάζω (προσοχή: Ζεστό γλυκό ζεστό σιρόπι).

Tip: Το μέλι το βάζω στο σιρόπι αφού βράσει στο τέλος για να κρατήσει το άρωμα.

Υλικά

  • 1500γρ. φύλλο Βηρυτού
  • 4 κούπες καρύδια
  • 3 κουταλάκια φρυγανιά
  • Κανέλα
  • Γαρίφαλο
  • 500γρ. βούτηρο ή μισό-μισό με φυτίνη

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 400γρ. γλυκόζη
  • 1 κούπα μέλι
  • Κανέλα (Ξύλο)
  • Λεμόνι