Σπανακόπιτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ζεματάμε απλά τα χόρτα, δεν τα βράζουμε, για να πέσει ο όγκος τους. Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε (άγρια χόρτα, τσουκνίδα, άνιθο). Τα στραγγίζουμε καλά. Μετά ρίχνουμε 2-3 κουταλάκια αλεύρι, τον τραχανά, τα αυγά, το λάδι και το τυρί κατά βούληση. Στρώνω 4 φύλλα από κάτω ελαφρώς λαδωμένα. Ρίχνω λίγη γέμιση. Συνεχίζω κάθε 2 φύλλα. Για το τέλος θα κρατήσουμε 4 φύλλα. Τα βάζουμε σουρωτά. Την ραντίζω με λίγο νερό και την χαράζω.

Ψήνω 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Υλικά

  • 14 φύλλα Χωριάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 με 2 πράσα
  • 2 με 3 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλυντζάνι τραχανά γλυκό
  • 2 αυγά
  • Λίγο λάδι