Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ζεματάμε απλά τα χόρτα, δεν τα βράζουμε, για να πέσει ο όγκος τους. Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε (άγρια χόρτα, τσουκνίδα, άνιθο). Τα στραγγίζουμε καλά. Μετά ρίχνουμε 2-3 κουταλάκια αλεύρι, τον τραχανά, τα αυγά, το λάδι και το τυρί κατά βούληση. Στρώνω 4 φύλλα από κάτω ελαφρώς λαδωμένα. Ρίχνω λίγη γέμιση. Συνεχίζω κάθε 2 φύλλα. Για το τέλος θα κρατήσουμε 4 φύλλα. Τα βάζουμε σουρωτά. Την ραντίζω με λίγο νερό και την χαράζω.
Ψήνω 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Υλικά
- 14 φύλλα Χωριάτικα
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 με 2 πράσα
- 2 με 3 κρεμυδάκια φρέσκα
- 1 φλυντζάνι τραχανά γλυκό
- 2 αυγά
- Λίγο λάδι