Φύλλο Βηρυτού

Το Φύλλο Βηρυτού είναι ένα εξαιρετικά λεπτό, φύλλο για σιροπιαστά γλυκά, πιο λεπτό από το φύλλο κρούστας , που προσδίδει τραγανότητα και ελαστικότητα στις συνταγές. Φτιάχνεται από εκλεκτό αλεύρι, νερό, αλάτι, άμυλο αραβοσίτου, ιδανικό για μπακλαβά, πορτοκαλόπιτα και άλλες γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.

Χαρακτηριστικά του φύλλου Βηρυτού

  • Λεπτότητα: Είναι πιο λεπτό από το φύλλο κρούστας, δίνοντας μια πιο αφράτη και ελαστική υφή.

Χρησιμοποιείται σε:

  • Σιροπιαστά Γλυκά: Μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, πορτοκαλόπιτα, σαραγλί, ρολάκια με κρέμα.
  • Αλμυρές Πίτες: Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, φλογέρες με τυρί ή λαχανικά.
  • Μπουγάτσα: Μια ελαφριά εκδοχή μπουγάτσας.