Εκτέλεση
Στρώνω στην αρχή 5 φύλλα βουτυρωμένα και ρίχνω λίγο γέμιση. Συνεχίζω κάθε 4-5 φύλλα βουτυρωμένα και βάζω γέμιση. Στο τέλος θα βάλω 6-7 φύλλα. Αφήνο στο ψυγείο μισή ώρα. Χαράζω.
Ψήνω 2 ώρες στους 160 – 170 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο) να σιγοψηθεί μέχρι να ροδίσει.
Στο τέλος σιροπιάζω (προσοχή: Ζεστό γλυκό ζεστό σιρόπι).
Tip: Το μέλι το βάζω στο σιρόπι αφού βράσει στο τέλος για να κρατήσει το άρωμα.
Υλικά
- 1500γρ. φύλλο Βηρυτού
- 4 κούπες καρύδια
- 3 κουταλάκια φρυγανιά
- Κανέλα
- Γαρίφαλο
- 500γρ. βούτηρο ή μισό-μισό με φυτίνη
Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 400γρ. γλυκόζη
- 1 κούπα μέλι
- Κανέλα (Ξύλο)
- Λεμόνι